Dr. Pieter Berger


Dr Pieter Berger (Genk, °1985) volgde zijn opleiding geneeskunde aan de KU Leuven en promoveerde in 2010. Nadien bekwaamde hij zich tot arts-specialist in de Orthopedie aan diezelfde universiteit onder leiding van Prof. dr. J. Bellemans en Prof. Dr. G. Molenaers. Tijdens zijn specialisatie kreeg hij zijn opleiding in de Orthopedie in Ukkel, ZNA Middelheim, Genk en Leuven. Na het afsluiten van deze opleiding in de algemene orthopedie in 2016, volgde hij verschillende observerships en fellowships in binnen- en buitenland voor verdere subspecialisatie in de kniechirurgie: Genk, Leuven, Nijmegen, Hannover, Toulouse, Stellenbosch, Bristol, Lyon. In september 2016 nam hij ook deel aan het travelling fellowship georganiseerd door de EKS (European knee society) waarbij hij verschillende gerenommeerde centra gespecialiseerd in kniechirurgie bezocht (Kopenhagen, Lyon, Marseille, Firenze, Modena, Berlijn, Londen).

Dr Pieter Berger is lid van de Belgian Knee Society en van de EPOS (European Pediatric Orthopaedic Society) Pediatric Knee Sports Medicine Study group. Hij is eveneens reviewer voor het Orthopaedic Journal of Sports Medicine (OJSM).

Dr. Berger is vanaf 1 oktober 2017 actief in het ZNA Middelheim als orthopedisch chirurg. Hij is gespecialiseerd in de kniechirurgie. Naast zijn activiteiten binnen de dienst orthopedie in het ZNA Middelheim is Dr. Berger ook verantwoordelijk voor de behandeling van knie- en sportletsels in de universitaire ziekenhuizen Pellenberg en Gasthuisberg.

Dr. Berger leeft samen met Nouchka Spapens.

Specialisaties

  • Knie
  • Revisiechirurgie

Locaties

  • ZNA Middelheim
  • ZNA Hoge Beuken
  • Praktijk Heldenstraat