Revisie totale heupprothese

Wanneer wordt een heuprevisie voorgesteld?

Een revisie van een totale heupprothese wordt uitgevoerd wanneer de oorspronkelijke heupprothese versleten is of losgekomen is in het bot. Revisies worden ook uitgevoerd als de primaire heupprothese faalt vanwege terugkerende ontwrichtingen, infectie, fractuur of aanhoudende pijn en beenlengteverschil.

Wat houdt de ingreep in?

De revisie totale heupprothese kan een meer ingewikkelde procedure zijn wanneer alle onderdelen moeten vervangen worden, maar dit is zeker niet altijd nodig. Soms volstaat het om slechts een onderdeel van de prothese te vervangen. Dit wordt uitvoerig besproken voor de operatie.

De ingreep zelf duurt meestal iets langer dan een standaard totale heupprothese en heeft een iets hoger percentage verwikkelingen. Ook het herstel nadien duurt meestal iets langer. De nieuwe operatie kan meestal uitgevoerd worden door dezelfde vroegere incisie.

Wanneer U op raadpleging komt

Het is belangrijk dat U zoveel mogelijk informatie over de vorige ingreep meebrengt en voorlegt aan de chirurg wanneer U op afspraak komt.

Op de dienst Orthopedie Middelheim hebben we inmiddels veel ervaring opgebouwd met dit type van ingrepen. Wij geven U daarom graag ons deskundig advies.

Selecteer je arts

Heinz Hulsmans

Heinz Hulsmans

Dokter

Gespecialiseerd in schouders, knieën, traumatologie en sportletsels

Peter Mertens

Peter Mertens

Dokter

Gespecialiseerd in heupen, knieën en revisiechirurgie

Michael Maes

Michael Maes

Dokter

Gespecialiseerd in heupen, knieën en revisiechirurgie